Assalamualaikum kepada semua pelayar-pelayar blog...
kini anda berada di zon Norazlina [atau] Nora...
terima kasih kepada sesiapa yang sudi melawat, termasuk atau tersesat ke zon saya ni...
di zon ini saya sekadar ingin mencoretkan perjalanan hidup saya...
agar saya dapat melihat pencapaian saya masa kini dan masa akan datang....

bermula dengan cabaran 30 hari menulis blog...
adakah saya berjaya menyahut cabaran ini?? kita lihat bersama-sama...

lawatan sambil belajar...

:: Jom jalan-jalan di sini ::

Blog writing....

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 01, 2014

249 - kesihatan

Assalamualaikum...

salam rindu untuk blog sendiri...
Dah lama betul tak ber'blog'.
Malam ni rasa nak berblog pula..

Terima Kasih kepada yang singgah.
Semoga kita sihat dan ceria sentiasa..

Hrummm,,,
entry ni dibuat sebab saya rasa tak sihat..
hehehe... rasa nak menulis
Ya Allah...seandainya hambaMu ini telah melupakanMu sejenak..
Ampunilah hambaMu ini..Amin...

Dua tiga hari ni..heart beat saya laju kembali..
Aduh.. susah betul perjalanannya...

lepas bulan januari, kesihatan semakin baik. Lama-lama lupa diri semula..
apa nak jadi la... Bila sakit ingat doktor..
" owh, doktor pesan jaga makan"
" doktor pesan makan vitamin yang diberi sampai habis dan continue makan vitamin "
bila habis, kesihatan semakin baik, vitamin di lupakan..

bulan April.. rasa tersiksa..
minta surat refer ke hospital. lebih yakin.
tapi malangnya tak pergi pun hospital..

bulan 8 rasa sakit, ke hopital putrajaya..
sampai hospital, ambil nombor giliran untuk pendaftaran, [nasib tak lama]
" maaf cik, kat sini kami tiada pakar. cik boleh terus ke hospital Serdang"
aduh... Hospital besar tapi tak ada pakar bahagian jantung.

disebabkan baru 2 kali jejakkan kaki ke hospital Serdang, saya tidak ke sana.
ajak kakak.. dari sehari ke sehari tangguh.. [ sibuk.. lupa.. malas.. sibuk.. lupa..lupa..lupa..]
banyak alasannya kan?
hari raya menjelma.. [kesihatan baik2 je]
makan pun tak agak-agak..

30 september..
sakitnya mengada-ngada...
denyutan jantung tak kuat.. pengepaman yang perlahan menjadikan temponya laju..
wah.. dah macam apa tah ayatnya...
pendek kata.. [seolah2 pam tak habis]
siksanya rasa..

breakfast macam biasa..
do house hwhole chore.. senaman ringkas.
rasa penat.. mandi.. rest.. masak.. rest.. solat
kakak balik jam 3

jamah sedikit kuah laksa...
mual.. muntah.. kosong rasa perut..pening..
heart beat laju... [pam darah tak habis rasanya..]
berdebar-debar

esok nak ke hospital. semoga Nor Az Lina sihat sentiasa Amin..
nota hati: semoga Allah meredhai setiap perbuatan kita.. Amin..

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

jom baca cerita lain juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...