Assalamualaikum kepada semua pelayar-pelayar blog...
kini anda berada di zon Norazlina [atau] Nora...
terima kasih kepada sesiapa yang sudi melawat, termasuk atau tersesat ke zon saya ni...
di zon ini saya sekadar ingin mencoretkan perjalanan hidup saya...
agar saya dapat melihat pencapaian saya masa kini dan masa akan datang....

bermula dengan cabaran 30 hari menulis blog...
adakah saya berjaya menyahut cabaran ini?? kita lihat bersama-sama...

lawatan sambil belajar...

:: Jom jalan-jalan di sini ::

Blog writing....

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 15, 2010

44 - ketulusan hati...

Sedihku sakitku ku terima
Ku rela ku pasrah jalanku
Ini suratan aku dicoba
Demi rahmat-Mu ku memohon

Yaa Allah redhai ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

Di dunia yang sarat godaan
Ku mohon dosaku diampunkan
Ingin bahagia, Dunia akhirat
Turunkan rahmat-Mu untukku

Yaa Allah ridhoi ketulusan hati
Yaa Allah beri aku ketabahan
Yaa Allah aku sanggup berkorban
Demi rahmat-Mu Yaa Allah

sekarang jam 1.49am....saya belum tidur... entah apa yang dibuat di sini sendirian dalam gelap yang hanya bertemankan lampu tidur....

lepas kenduri teman tempoh hari.... banyak perubahan.... walaupun orang akan kata tak ada kaitan.... tapi saya rasa sendirian.... lagi sendiri... tak ada sesiapa.... sedey... T_T

minggu yang memenatkan....
sabtu 5.6.2010 petang....saya pulang... tak jadi menyambung tidur di rumah teman....
ahad pagi, saya kembali ke sana lagi...
kereta rosak lagi.... [di tangan saya lagi...] tensen....tensen....
cancel nak tengok movie dengan beberapa teman... :(( :((

sampai di rumah jam hampir mencecah angka 1am... sangat2 penat...
jam 4 baru tidur....

selasa pulang ke kampung...saya diberi cuti beberapa hari tanpa gangguan....
best berada di kampung... nyaman... tenang... selesa...bebas...tanpa gangguan...tapi saya RINDU

jumaat [11.6.2010] pulang ke sini kembali....
ada sedikit celebration di 'ramuan rahsia' ;) best~!!!

sabtu teman member ke kenduri kawen di raub... sangat jauh perjalanan kami...
too tired.....

malam... tenet tak boleh connect.... saya sangat kecewa.. memandangkan di kampung saya tak dapat menikmati perkhidmatan broadband dengan lancar...
pulang ke sini... tenet nak buat hal pulak... saya mencuba sehingga tertidur di depan laptop..sangat kecewa....

saya tidur dengan hati yang kecewa...gundah gulana....
bangun saya dalam keadaan yang gundah juga...
spoil semua mood saya....

ahad yang spoil....
ahad tanpa mood...
ahad tanpa perasaan...
ahad tanpa kesenangan...
ahad tanpa senyum..
ahad tanpa kegembiraan...
ahad tanpa segala-galanya....

saya mahu menontonnnnnnnnnnnnnnnnn...
tiada siapa mahu memahaminya.... :((

hati saya sakit.... kenapa???? saya tidak tahu kenapa.....
saya tak dapat nak meluahkannya kepada sesiapa pun...
kenapa saya rasa macam ni???
kenapa saya mesti rasa begini??
kenapa selama ni saya tak rasa apa-apa??
kenapa sekarang saya perlu rasa begini???
kenapa?? kenapa??? kenapa??
saya tak mau macam ni....
saya mau happy, happy saja.... saya tak mahu perasaan ni...
saya tak mahuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..........

Ya Allah... di manakah kekhilafan hambaMu ini...??
Ampunilah hambaMu seandainya aku telah melupakanMu...seandainya aku menderhakaiMu...
Amin......


Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja

Biar saja hanya ku yang tahu
Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam


pergi READ Malaysia... [tak best..]
pergi swimming... [tak puas]
mood tetap tak ada.... hati saya rasa itu.... saya tidak mahu...
tapi kenapa saya rasa juga??

saya marah...saya sedey...saya kecewa... saya fikir... saya tak boleh tidur....
saya tidur jam 4 lebih... saya mengantuk... tapi otak ligat memikirkan sesuatu....
apa yang saya fikir?? saya pun tak tahu...
sesuatu yang tak logik dan tak masuk dek akal....


saya mengantuk... tapi saya tak tidur...
apa yang cuba saya lakukan??
entah...~!!!


eh, cop,cop,cop... saya teringatkan seseorang...
orang kata...kalau kita ingatkan orang.... maknanya orang tu pun ingat kat kita...
persoalannya| betol ke?? benar ke?? boleh di percayai ke??
tak mungkin kot....
buktinya sekarang?? senyap... tiada bunyi.....

YA ALLAH..JAUHILAH PERASAAN INI DARIKU...
IA BISA MENGHENTIKAN SELURUH DEGUPAN JANTUNGKU..
IA BISA MEMBUAT KU NANAR....


1 comment:

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

jom baca cerita lain juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...