Assalamualaikum kepada semua pelayar-pelayar blog...
kini anda berada di zon Norazlina [atau] Nora...
terima kasih kepada sesiapa yang sudi melawat, termasuk atau tersesat ke zon saya ni...
di zon ini saya sekadar ingin mencoretkan perjalanan hidup saya...
agar saya dapat melihat pencapaian saya masa kini dan masa akan datang....

bermula dengan cabaran 30 hari menulis blog...
adakah saya berjaya menyahut cabaran ini?? kita lihat bersama-sama...

lawatan sambil belajar...

:: Jom jalan-jalan di sini ::

Blog writing....

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 23, 2010

48 - sambung cerita round KL

Ku Bukan Aku
by TILU

Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

(korus)
Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu


saya sedang dengar lagu ni ketika blog ni di log in....
best pulak lagu dak tilu ni... 1st dengar dh suka.... video clip pun menarik...
tiba-tiba hari ni macam tersentuh dengan lagu ni... macam ada kaitan pulak...
Arghhhhh....~~ lupakan saja....

Sandaran Hati
by Letto

yakinkah ku berdiri
diam tak tanpa tepi
bolehkah aku
mendengarmu

terkubur dalam emosi
dan tak bisa bersembunyi
aku dan nafasku
merindukanmu

terpuruk ku di sini
dalam dunia yang sepi
dan ku tahu pasti
kau menemani
dalam hidupku
kesendirianku

teringat ku teringat
pada janjimu ku terikat
hanya saja jatuh berdiri
kulakukan sepenuh hati
berhubung ku perduli

siang dan malam yang berganti
diriku ini tak ada arti
jika kaulah sandatan hati
kaulah sandaran hati
sandaran hati

inikah yang kau mau
benarkah ini jalanmu
hanyalah engkau yang ku tuju
pegang erat tanganku
bimbing langkah kakiku
aku hilang arah
tanpa hadirmu
dalam gelapnya
malam hariku

tiba-tiba lagu ni pun macam ada kaitan... hahaha... poyo sungguh kehidupan seperti ini...

sambung citer...sambung... huhuhu
lepas 3.30pm dapatkan bas....[ tak dapat naik bus open roof tu... kecewa...]
memandangkan dah kepenatan...saya tidak mahu menunggu lagi... dah jam 3.30pm, perut masih belum diisi... kasihan melihat sahabat yang tak makan dari pagi... kalau ikut kata hati saya... tak makan sampai malam pun tak apa...[ itu la perangai buruk saya kalau dah mula berjalan2. lupa makan.. ^_^ ]

kepenatan dan kecapekan membuatkan kami terdiam sepanjang perjalanan pulang... hanya melayan kepenatan masing-masing....
dia siap terlelap lagi... saya? huh..sukar untuk melelapkan mata dalam keadaan yang tak menyenangkan ^_^ buruk sungguh perangai macam tu kan?? [biarkan]

jam 4pm sampai di KLCC, terus cari tempat makan... arghhh...lapar..lapar... [perut dah dimasuki angin sebenarnya...]
dia pilih nak makan masakan jepun...saya ikut je... maklum la... sebelum-sebelum ni tak ada siapa yang nak teman saya cuba dan buat benda-benda yang anih-anih, pelik-pelik, unik-unik.. saya cuba...sedap..sedap...

lepas tu habiskan masa di kinokuniya... [dia kata, satu-satu tempat yang kami mempunyai minat yang sama. huhuhu] i like....
pusing-pusing tengok buku-buku yang saya suka... kalau saya banyak duit, mesti saya akan beli semua buku-buku yang saya suka... pasti~~
nanti, rumah saya akan jadi library... huhuhu... tak pun, kinokuniya akan berpindah di rumah saya.... hahahaha.... [besar sungguh angan-angan tu]
dah penat round book shelve yang saya suka..., saya ajak dia keluar...
['ke mana lagi saya mahu pergi untuk memenuhi hari saya'??? itu soalan untuk saya... hahaha..best2...

saya singgah di kedai petrosains... tak masuk, malu katanya dah besar-besar baru nak masuk petrosains... hahaha [pandangan orang] kalau saya, hilangkan perasaan tu dengan berfikir...itu duit saya..kenapa nak kisahkan apa orang nak cakap...
tapi saya tak memaksa... mungkin ada sebab lain... [saya je yang cuba fikir sebab lain..huhuhu]
saya sempat membeli cuties stars glossy in the dark... [wah..bersinar la bilik saya nanti...]

lepas tu..jam dah dekat jam 6pm... dah kena pulang...[macam Cinderella pula..]
kami naik tren yang berbeza...
tamat sudah seharian di luar....
saya senang... hari cuti yang di penuhi...
sangat penat.....

jam 8 baru sampai rumah selepas tunggu kakak ambil agak lewat....
singgah pasar malam beli buah-buahan....

balik, mandi, penat, tidur setelah tak berjaya connect internet....... kecewa....

wassalam....

1 comment:

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

jom baca cerita lain juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...