Assalamualaikum kepada semua pelayar-pelayar blog...
kini anda berada di zon Norazlina [atau] Nora...
terima kasih kepada sesiapa yang sudi melawat, termasuk atau tersesat ke zon saya ni...
di zon ini saya sekadar ingin mencoretkan perjalanan hidup saya...
agar saya dapat melihat pencapaian saya masa kini dan masa akan datang....

bermula dengan cabaran 30 hari menulis blog...
adakah saya berjaya menyahut cabaran ini?? kita lihat bersama-sama...

lawatan sambil belajar...

:: Jom jalan-jalan di sini ::

Blog writing....

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 22, 2010

116 - cik Norazina, nanti bila baca ingat kenangan ni ye??

Assalamualaikum....


semoga semua yang sedang membaca berada dalam keadaan yang tenang dan bersemangat...


mood: tenang...
lagu: ada cinta....layan [di my song bawah blog ini...]
cerita: cuti-cuti malaysia... [wink*]


tak sudah-sudah lagi cuti saya... pelik dan aneh pula kali ni...sudah tiga kali saya cek jadual kuliah. tapi masih belum ada...kawan-kawan pun tiada yang menghubungi bagi tahu kuliah akan mula... 
hrum...macam nilah kan?? kalau ada kuliah..mahu saja memontengkan diri. kalau tiada kuliah, tertanya-tanya pula. [kata seorang teman, kalau tak ponteng, tak student la...]hahaha...teruk sungguh bunyinya.


lagu sudah bertukar: selimut hati...[rindu pada encik gusti] muahahaha...
berehat sebentar...banyak betul halangan. macam manalah nak update entry setiap hari..
lagu: sudah bertukar tiga kali pusing..[entry baru sampai sini...tiada kaitan dengan tajuk]
lagu: sahabat kecil. [play pada tajuk yang berkenaan] kekal lagu ini sehingga habis.


ok~ cik Norazlina..sila mulakan cerita!
sabtu yang panjang
pagi....
konon-konon nak breakfast di mcD. sudah lama tidak menikmati juadah breakfast di McD. terbayang-bayang sausage mcMuffin with egg, hot coffee, hash browns.. [ini idea saya yang kepingin untuk menikmatinya. aktiviti membodek kakak dijalankan sejak hari jumaat lagi...]


[dua tahun akan datang, mesti saya terkenan-kenang saat ini...saat dapat cuti hujung minggu kerana hujung minggu selebihnya saya memboloskan diri di dalam dewan kuliah. saya akan merinduinya...]


memandangkan askar-askar kakak sudah banyak...pergerakan menjadi lambat. bangun tidur sahaja sudah mencecah angka 9.00am... macam mana mahu mengejar juadah breakfast? saya sudah nampak buah-buah kekecewaan di situ.


jam 11.00am baru keluar rumah...[ tidakkah jadual breakfast mcD akan bertukar pada jam 11.00am? bayang-bayang sausage mcMuffin with egg sudah terbang... hwa..hwa...hwa... (T_T). tujuan ke McD mesti di teruskan sebab sudah berjanji dengan askar-askar kakak... mereka kisah apa dengan juadah yang dihidangkan? [playground lagi penting]
nasib ada encik prosperity [terima kasih kepada tahun baru cina yang bakal menjelang]


saya akan merinduinya....
macam biasalah...bila ada je prosperity ni..saya pulun habis..bagi tiga biji...saya tak boleh habis punya... hahaha satu cukup la...


ini hasilnya...[sudah biasa seperti ini..]
pulang...
melayan mereka...

perjalanan di teruskan. saya sudah tidak tahu aktiviti dan destinasi seterusnya...malas nak ambil tahu.... nanti diminta idea dari saya.... [asyik-asyik saya..lagi-lagi saya..]
kalau sudah minta idea dari cik Norazlina...mestilah jwapannya outdoor.... tempat yang cantik, nampak awan, ada pokok...supaya boleh ambil gambar banyak-banyak.... hehehe...


jauh perjalanan luas pemandangan....
arghhh...penat duduk dalam kereta...bila nak sampai ni... 
cuaca: mendung...
awan: tiada...
pokok: banyak
jalan: dari besar semakin kecil....
akhirnya....
lokasi: pantai kelanang
ada cadangan supaya gambar ni lebih cantik?
kenapa tak nampak bayang langit.
mungkin sebab cuaca mendung atau saya yang tak pandai?
merenung masa depan
sweet
ikut sahaja
layan mereka
kemudian ke wetland... melawat kawasan....cuma dari dalam kereta...tiada yang menarik...

ini je yang menarik: kuda yang sedang berguling...
akhirnya....pulang dengan keletihan...
sekian~.... [intonasi worl world]

2 comments:

alinac lover said...

bestnya p jalan2~

- Cik Norazlina [@tau] Nora - said...

[pada 3 April 2013]

saya sudah merindui saat ini... saat lepak di library, ke kuliah, jalan-jalan ponteng kuliah..kuliah malam..


belum sampai setahun saya tamat kuliah...

jom baca cerita lain juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...